Un gran missatge a Es Murters clama 'per una mar sense plàstic'

Sis entitats de les illes demanen solucions per revertir l'estat actual del Mediterrani

'Per una mar sense plàstic', és l'enorme missatge que ha aparegut aquest divendres del matí a la platja d'Es Murters, a ses Covetes. L'autoria correspon a sis entitats de les Illes que han decidit realitzar conjuntament aquesta campanya amb motiu del Dia Mundial dels Oceans. 

L'objectiu de 'Per un mar sense plàstic', organitzat per Amics de la Terra, Greenpeace, GOB, Fundació Deixalles, Rezero, PIMECO, és clar: "demanar solucions per revertir l'estat d'un mar Mediterrani que actualment presenta una de les concentracions més altes de contaminació per plàstics al món". 

Una de les solucions, segons els ecologistes, és recuperar la pràctica de tornar les llaunes i les botelles a la tenda, com preveu la futura Llei balear de Residus. Aquesta fórmula ja s’utilitza a 40 regions de tot el món, on s'ha demostrat que "és un èxit". A més, serveix de gran ajuda per evitar que
cada dia un milió d'envasos de begudes es perdin i acabin contaminant les Illes Balears, sostenen.

Les entitats es lamenten que en el cas del plàstic, a les Illes Balears es venen cada dia 500.000 botelles, de les quals 350.000 es perden i acaben contaminant el nostre entorn.

EDICIÓ PAPER 19/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF