La setmana que m'espera
Societat 19/09/2021

“Mirar la tele em serveix per calmar i apaivagar el cos”

El portaveu d’El Pi, Josep Melià, explica com serà la seva setmana

2 min
Josep Melià en una imatge d'arxiu

PalmaAquesta setmana serà mogudeta perquè ha començat l’activitat política i, en teoria, dissabte hi ha el Congrés de Balears d’El Pi. En general, faré la meva activitat parlamentària, perquè hi haurà comissions i el ple de dimarts. A més, som assessor jurídic a l’Ajuntament de Sant Llorenç i també he de dur a terme aquesta activitat. D’altra banda, també treballaré en clau interna per preparar el congrés del partit, perquè des que es va convocar duim un ritme frenètic. 

Normalment m’aixec entre les 7 i les 7.30 h. Berén d’un cafè amb llet a casa nostra i ja aguant sense menjar fins a l’hora de dinar. El berenar era un dels menjars que agradaven més al meu pare, però jo no he heretat això. Això sí, din fort perquè m’agrada tot i som molt menjador.

Com que tenc bessons, intent passar una estona amb ells i jugar, però la política és molt reputa amb la conciliació, perquè les reunions amb afiliats i col·lectius s’han de fer fora de l’horari laboral, a les vuit o les nou del vespre. Així que crec que el pla de conciliació del Govern no m’afectarà gaire. Això sí, em sembla bé que es posin mesures, perquè un dels problemes que tenim a les societats occidentals i pel qual tenim pocs infants és que aquesta vida que duim ens consumeix.

Quan tenc temps, som un bon lector de diaris, i som tradicional, perquè m’agrada fer-ho en paper. Els vespres, una de les meves prioritats és llegir la premsa i, després, també m’agrada molt llegir un llibre, novel·la o assaig. Ara he començat La memòria esclava, la novel·la del periodista Joan Riera, que va ser subdirector del dBalears.

Quan els nins se’n van a dormir, de vegades mir la tele. Em serveix per calmar i apaivagar el cos i que em pegui la son. Hi estic mitja horeta i som un poc caòtic. Puc mirar tertúlies polítiques, sèries de Netflix o sèries de televisió clàssica, que no siguin de cap plataforma. 

Tenc esperances del que pugui passar en el congrés d’El Pi, perquè la gent ja té ganes de posar fi a aquesta situació. Dilluns horabaixa prepararé les esmenes perquè ja s’acaba el termini. De tota manera, no serà un congrés especialment dedicat a revisar el plantejament ideològic. Els que han aprovat el reglament, entre els quals no em cont, han enviat les ponències de l’any passat aprovades i no hi ha cap document ni plantejament nou. 

En aquest sentit, dedicaré una part de la setmana a parlar amb la gent, desfer embulls i donar explicacions. La gent pensa que aquest procés s’ha fet molt malament i ara cal tancar l’hemorràgia i no quedar en aquesta situació, que ens aporta poc com a partit. El que ha de passar dissabte és que els afiliats votin amb pulcritud democràtica.

Per a diumenge no he previst res concret, però el que tenc clar és que intentaré desconnectar. S’ha de saber relativitzar les coses.u

stats