Les millores salarials són el principal escull de la negociació amb IB3

Els treballadors han reivindicat els seus drets laborals durant la celebració de Sant Antoni a Manacor 

Els treballadors dels serveis informatius d’IB3 ràdio i televisió fan vaga aquest dimecres després d’haver-ne votat la continuïtat dimarts a vespre en assemblea. El punt de discòrdia són les millores salarials. Demanen que tots els que fan la mateixa feina percebin el mateix sou però l’empresa no ho ha pogut assegurar.

En el que sí s’hauria arribat a un acord en les negociacions és amb l’increment de l’IPC, que exigien des de l’any 2012, tot i que aclareixen que no seria igual per a tothom. Els treballadors més antics cobrarien un any més dels endarrerits que les persones contractades després de 2012.

D’altra banda, fonts del comitè d’empresa expliquen que Líquid Media estaria disposada a fer fixes les persones que tenen un contracte d’obres i serveis, cosa que afectaria uns 50 treballadors.

Entre les millores hi hauria també el fet de cobrar un plus pels viatges de feina, cosa que fins ara no es percep.

Finalment els treballadors de Líquid Media demanen un conveni col·lectiu que vagi més enllà dels canvis polítics que hi pugui haver cada quatre anys, a causa de les eleccions.
“La consellera Fanny Tur -de qui depèn l’ens públic- havia de consultar-ne la legalitat. Després de comprovar que es pot fer, ens ha de passar una proposta per escrit”, asseguren.

A hores d’ara, tot i no saber encara les xifres oficials del seguiment de la vaga, asseguren que l'adhesió a la vaga ha estat molt alta.

Reivindicació durant les festes de Sant Antoni 

 

Alguns treballadors d'IB3 han volgut reivindicar els seus drets laborals durant la celebració de Santa Antoni de Manacor. Amb cartells roses, els treballadors de l'entitat pública, han passejat entre la gent mentre es produïa el primer ball dels dimonis a la ciutat manacorina. 

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF