Societat 08/09/2020

Un miler d'estudiants comencen avui la Selectivitat de setembre

El protocol és el mateix que en la convocatòria ordinària, excepte pel fet que els alumnes hauran de dur la mascareta en tot moment

E. N.
2 min
Alumnes fent un dels exàmens de la Selectivitat, aquest dimarts

Palma"Si trec un 3,9 em mor!", diu una al·lota al seu company davant de l'edifici Guillem Cifre de Colonya. Ell li respon: "I jo. A l'altre em va quedar un 3,7". Amb dos estudiants més, comenten a quina carrera volen anar a parar si aproven la Selectivitat de setembre: Català, Educació Infantil, Administració d'Empreses i "encara no ho sé", diu un altre. Com ells, un total de 967 estudiants comencen aquest dimarts els exàmens de la prova d'accés a la universitat de setembre, que s'allargaran fins a aquest dijous. Per illes, el nombre de matrícules ha estat de 805 a Mallorca; 101 a Eivissa; 61 a Menorca i cap a Formentera. El nombre ha davallat respecte de l'any passat: 276 alumnes menys faran la prova.

Com que el nombre d'alumnes és molt menor que en la Selectivitat de juny, la logística ha estat més fàcil de gestionar, ha explicat la vicerectora d'Estudiants, la doctora Rosa Isabel Rodríguez, en roda de premsa. Si fa tres mesos es varen haver d'habilitar vuit edificis del campus i altres d'exteriors com el Palau de Congressos i l'aeroport, en aquesta ocasió ha bastat amb dos edificis de la UIB. A Menorca, les proves es fan a l'IES Josep Maria Quadrado; i a Eivissa, a l'IES Blanca Dona. A Formentera no s'hi ha presentat cap persona.

Els exàmens han començat a les 9 h del matí i, per ara, no hi ha hagut cap incidència. Quant al protocol davant el covid-19, s'aplica el mateix que en les proves ordinàries, amb la diferència que en aquesta ocasió els alumnes no es podran treure en cap moment la mascareta. Pel que fa al contingut dels exàmens, cal recordar que la UIB, amb la Conselleria d'Educació i seguint les instruccions del Ministeri d'Universitat, va acordar introduir-hi alguns canvis per oferir més opcionalitat i evitar que els alumnes siguin perjudicats per no haver pogut treballar a classe alguns dels continguts a causa del confinament del curs passat.

Les directrius establertes per la UIB marquen pautes per evitar que hi hagi un excés de concentració de persones. Són mesures com no arribar més de trenta minuts d'antelació a l'edifici ni passar més de quinze fora de l'aula. Recomanen, en el cas d'arribar-hi molt prest en vehicle propi, esperar dins el vehicle mateix. També anar directament a l'aula assignada i, tot d'una que acabi la prova, sortir de l'edifici, no quedar pels passadissos. També indiquen que no s'han d'intercanviar objectes perquè suposa un risc de contagi i, per tant, cal dur tot el material necessari.

stats