Troben una milana reial morta que podria haver estat enverinada

L'au està en perill d'extinció 

El GOB ha localitzat un exemplar mort de milana reial, una espècie en perill d'extinció, en una finca de Sant Joan, a Mallorca. Segons un comunicat del grup, l'au podria haver estat enverinada de manera intencionada. 

Segons ha informat el GOB, els símptomes que presenta l'exemplar, que duia un emissor de seguiment per satèl·lit que va facilitar la seva localització, no permeten descartar la hipòtesi que hagi estat intoxicat de manera voluntària.

L'entitat recorda en el comunicat que "la mort de fauna amenaçada causada per la col·locació de verí al medi natural és un delicte", i que "ja s’han produït diverses sentències judicials de condemna sobre diferents enverinaments a les Balears, la més recent sobre un cas a Capdepera el mes passat". A més, ha demanat prudència en l'ús de raticides a cases d'explotacions agrícoles, ja que també poden afectar les espècies. 

El GOB ha destacat que la monitorització d’exemplars amb emissors de seguiment GPS "és una de les peces clau del programa de recuperació de la milana a les Balears", una espècie que està catalogada en perill d’extinció a escala estatal. Les dades remeses per les milanes permeten conèixer la seva ubicació amb pocs metres d’error, i així es poden localitzar en cas de mort. En aquests moments a Mallorca el GOB monitoritza 17 exemplars amb emissors de seguiment via satèl·lit, i 34 més amb emissors de seguiment per ràdio. 

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF