Desset migrants seran traslladats de Mallorca al CIE de Barcelona

El 2020 ja han arribat a les Balears tres pasteres i 47 persones han estat detingudes 

Desset migrants, que varen arribar aquest dijous a Cabrera en una petita embarcació, seran traslladats aquest dissabte al CIE de Barcelona. Al llarg dels primers deu dies de l'any ja han arribat a les Balears tres pasteres i 47 persones han estat detingudes.

Segons ha informat la Delegació del govern, els migrants han passat la nit a la prefectura de la Guàrdia Civil i aquest dissabte partiran cap al Centre d'Internament d'Estrangers de Barcelona. Les mateixes fonts asseguren que l'arribada de pasteres es deu a les bones condicions de navegació i que té a veure amb una arribada generalitzada a les costes espanyoles, sobretot del sud.

Fugida, captura i futur dels mariners de pastera

el 2019 ha estat l'any en què més pasteres i migrants han arribat a les Illes Balears des que la Delegació del govern en té constància. Han estat interceptades 41 embarcacions i 507 migrants. La xifra de persones que han vingut il·legalment per via marítima a les Illes Balears ha augmentat un 154% en comparació amb el 2018, quan varen ser 199 migrants i 17 pasteres.

EDICIÓ PAPER 09/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF