Dos dels 12 migrants interceptats a Formentera donen positiu en coronavirus

Els contagiats seran aïllats i hauran de fer quarantena sota la supervisió de sanitaris

Dos dels 12 migrats que varen ser interceptats aquest dilluns a unes 8 milles del cap de Barbaria de Formentera han donat positiu en les proves PCR de coronavirus, segons han informat fonts de la Delegació del govern espanyol a les Balears. Els dos migrants, d'origen algerià, seran aïllats i hauran de fer quarantena sota la supervisió de sanitaris com estableix el protocol.

El vaixell Guardamar Calíope de Salvament Marítim va rescatar aquest dilluns els dotze ocupants que hi havia en una barca albirada al sud-est de Formentera. Un vaixell de pesca va advertir el servei d'emergències 112 de la presència d'aquesta embarcació.

Els ocupants de la pastera varen ser traslladats al port d'Eivissa, on varen quedar a càrrec de la Brigada d'Estrangeria de la Policia Nacional. Cal recordar que la Guàrdia Civil va localitzar 13 persones en una pastera a la zona del Pilar de la Mola, a Formentera, el 28 d'agost.

D'altra banda, cal tenir present que l'acumulació de crisis empeny els joves algerians a travessar la mar. Tota una generació veu en les Balears i la costa peninsular l’única sortida a un país que arrossega una situació socioeconòmica i política complicada agreujada pel covid-19.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF