Catorze migrants detinguts en l'arribada de dues noves pasteres a les Illes Balears

En les darreres 24 hores han arribat set embarcacions a les costes de l'Arxipèlag 

La Guàrdia Civil i  el SIVE  (Sistema Integrat de Vigilància Exterior) han interceptat una nova pastera a les costes de les Illes Balears i han detingut, de moment, quatre migrants. Segons ha informat la Delegació del govern espanyol a l'ARA Balears, la primera pastera ha arribat a la zona de Son Tugores i quan els agents l'han localitzada ja era buida. Els cossos policials de l'Estat han activat un dispositiu de recerca i han aconseguit localitzar i detenir sis migrants que viatjaven en l'embarcació. En el cas de la segona embarcació, Salvament Marítim de Formentera ha hagut de sortir a 40 milles nàutiques de Formentera a rescatar la pastera. Un vaixell que navegava per la zona ha donat l'avís d'alarma a les 10.30 hores i una embarcació de Salvament Marítim ha sortit a  rescatar-la. Segons les primeres informacions, a la pastera hi viatjaven vuit migrants, els quals es troben en bon estat. La Guàrdia Civil s'ha embarcat amb Salvament Marítim i els ha detingut.

Cinc pasteres interceptades i 52 migrants detinguts a les Illes Balears

A més, continua actiu el dispositiu de recerca dels migrants que arribaren a les Illes durant la jornada d'aquest divendres. Cal recordar que ahir arribaren cinc pasteres i es detingueren més de 50 migrants. La Delegació del govern ha informat que durant el matí d'aquest dissabte la Guàrdia Civil ha aconseguit interceptar cinc migrants més dels que arribaren en pastera a Formentera.

En les darreres 24 hores han arribat a les Illes sis embarcacions i els cossos de seguretat han detingut més de 60 migrants.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF