Societat 29/05/2021

Mig miler de persones celebren l'inici de les Fires i Festes de Primavera de Manacor

Magdalena Perelló, qui ha estat secretària de Batlia durant 38 anys, va llegir el pregó d'enguany al parc municipal aquest divendres vespre

ARA Balears
2 min
La pregonera Magdalena Perelló i el batle de Manacor, Miquel Oliver

PalmaEl Parc Municipal de Manacor ha acollit per primera vegada el pregó de les Fires i Festes de Primavera de Manacor. Divendres vespre, devers 500 persones assistiren a l'acte -amb reserva prèvia-, que fins ara s'havia celebrat sempre al claustre de Sant Vicenç Ferrer. Però la situació sanitària generada pel covid-19 ha fet que enguany sigui aquest espai a l'aire lliure l'epicentre de la festivitat. El ball dels Cossiers encetà l'acte del pregó de les Fires i Festes, que presentà l'actor Joan Toni Sunyer.

El pregó anà a càrrec de Maria Magdalena Perelló, qui ha dedicat més de 42 anys al servei de l'Ajuntament de Manacor, 38 dels quals al departament de Batlia com a secretària i encarregada del protocol municipal. Va començar a fer feina al Consistori l'any 1980 com a auxiliar administrativa al Padró d'habitants i Activitats i, posteriorment, va iniciar la seva tasca com a secretària de Batlia en el primer mandat de Gabriel Homar (1983-1987). Va continuar amb Jaume Llull (1987-1991), Gabriel Homar (1991-1991), Gabriel Bosch (1991-1995), Bartomeu Rosselló (1995-1996), Catalina Sureda (1996-1999), Miquel Riera (1999-2003), Antoni Pastor (2003-2015), Miquel Oliver (2015-2015), Pedro Rosselló (2015- 2017) i Catalina Riera (2017-2019). Perelló es va jubilar l'any 2018.

"Entenc que aquest pregó és un homenatge als serveis prestats a la Batlia com a persona de confiança. Aquest homenatge és recíproc. Aprofit per donar les gràcies a tots els batles i batlesses per haver compartit feina, maldecaps, decisions difícils, i mil coses més. No és fàcil ser honest o honesta", va dir Perelló durant el parlament. La manacorina ha fet un repàs per la seva trajectòria laboral alhora que ha recordat anècdotes viscudes amb diferents batles i batlesses.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, va agrair la feina feta per Perelló i va fer una menció especial al dibuixant Miquel Palmer Duran , qui va ser assassinat el 1936 a Son Coletes pels feixistes i les restes del qual s'identificaren fa poques setmanes. Palmer tocava el tamborino amb els Cossiers de Manacor.

Primer acte multitudinari

"Aquest és el primer acte multitudinari que celebram d'ençà que va començar la pandèmia. És veritat que encara tot és diferent de com estàvem avesats, que encara hem de seguir unes normes estrictes i estic convençut que és pel bé de tots, però només el fet que ens haguem pogut trobar aquí ja és motiu d'una profunda alegria", destacà el batle, qui també va recordar que aquesta setmana s'han complit set mesos d'ençà que la Conselleria de Salut va decretar el confinament perimetral de Manacor .

"Tenim molta feina al davant per superar aquest cop i sortir-ne de la manera més igualitària possible. Però avui som aquí i, a poc a poc i amb seny, podem començar a tornar a celebrar", afegí Oliver. En el seu discurs, el batle destacà que Manacor "té prou actius per encarar el futur amb garanties, amb l'ambició real de ser capital de comarca i d'obrir-se al món". L'acte del pregó va concloure amb un concert de la Banda Municipal de Música de Manacor, dirigida per Eduard Bernabéu.

stats