L'ampliació del metro fins al Parc Bit costarà el doble del que es va anunciar

Aquest projecte és un dels que es finançaran amb l'ecotaxa 

L'ampliació del metro per arribar al Parc Bit que va anunciar Francina Armengol el mes de febrer no costarà 11,6 milions, sinó que en costarà prop de 20, segons ha avançat 'Diario de Mallorca' a partir de la lletra petita del pla anual de l'Impost del Turisme Sostenible. Això suposa quasi el doble del que va dir la presidenta quan es va presentar el projecte. 

Precisament aquesta ampliació és una de les accions més destacades que es finançaran amb l'ecotaxa, ja que s'hi han destinat 10 milions d'euros i, segons 'Diario de Mallorca', l'any que ve s'hi tornaran a destinar 9,9 milions d'euros del mateix impost. 

Des de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge han explicat a l'ARA Balears que la xifra inicial era una estimació, però que durant la inspecció per dur a terme el projecte d'ampliació s'han trobat amb dos factors que han fet pujar el cost de les obres. La nova infraestructura podria afectar els dipòsits d'aigua de la UIB i també el sistema d'infraestructures d'Emaya i per evitar-ho s'han de dur a terme accions prèvies a l'obra que fan augmentar el preu.

A més, destaquen que aquesta xifra encara no és definitiva, ja que els tècnics encara estan treballant en el projecte. "La xifra podria tornar a variar tant a l'alça com a la baixa" han confirmat des de la conselleria.

El Govern destina 105 milions d'euros de l'ecotaxa a 68 projectes, dels quals destaca l'ampliació del metro de la UIB

Gestió de l'ecotaxa 

La gestió de l'ecotaxa, que es va fer pública aquest dimarts, ha provocat reaccions en contra de diferents entitats mediambientals, que ho han qualificat de "frau"; dels hotelers, que han acusat el Govern d'actuar en funció de les necessitats de la despesa pública" i dels mateixos partits polítics. El Partit Popular, Ciutadans i MÉS per Menorca varen expressar aquest dimecres després de la junta de portaveus el seu descontentament per la gestió de l'Impost del Turisme Sostenible (ITS).

En concret, amb aquests doblers es finançaran 68 projectes nous amb 104,9 milions d'euros, dels quals destaca, per la seva dimensió, l'ampliació de la línia del metro a la UIB perquè comuniqui el centre de Palma amb el Parc Bit, que rebrà 10 milions.

 

EDICIÓ PAPER 15/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF