Publicitat
Publicitat

SANITAT

Els metges recorden que el 40% de les visites a urgències són per processos "banals"

El president dels col·legis de metges, Juan José Rodríguez Sendín, ha tornat a insistir aquest dimarts en la proposta de fer pagar els pacients pel mal ús dels serveis sanitaris

El president de l'Organització Mèdica Col·legial (OMC), Juan José Rodríguez Sendín, ha tornat a insistir aquest dimarts en la proposta de fer pagar els pacients pel mal ús dels serveis sanitaris.

Rodríguez Sendín ha donat dades. Assegura que fins el 40% de les visites que es realitzen al servei d'urgències dels hospitals són processos "banals" i que la gent hi va perquè "no li convé" visitar-se a les consultes d'atenció primària "per les raons que sigui", ha dit Rodríguez Sendín en una entrevista a la cadena Cope.

Rodríguez Sendín va proposar dilluns penalitzar aquells ciutadans que no es retiren de la llista d'espera després de ser atesos o la dupliquen intencionadament, els que no es preocupen de retirar les proves diagnòstiques o van a urgències si no tenen cita al seu centre de salut. 

Segons el president de l'OMC, hi ha ciutadans que no poden fer servir els serveis sanitaris perquè d'altres en fan mal ús.

Aquesta proposta, però, no ha estat presentada de forma oficial al Ministeri de Sanitat i tant el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona com el sindicat Metges de Catalunya s'han mostrat en contra de fer pagar pel mal ús dels serveis sanitaris.Visibilitzant l'assetjament sexual