Societat 21/06/2013

"La meteorologia surt dels paràmetres preconcebuts"

M. R.
1 min
Barceló considera que les previsions a llarg termini no són fiables.

Palma.Joan Barceló, conegut home del temps, va explicar que no es pot intentar predir amb exactitud el que succeirà amb la meteorologia i va apuntar a un desig de voler controlar una qüestió amb variables "pràcticament infinites" que no es poden incloure en models. Barceló va destacar que la "meteorologia no entra dins paràmetres preconcebuts, perquè no és així".

"Em fa la impressió que volem incloure el temps dins paràmetres preconcebuts i no hi entra; la meteorologia no és així. Gairebé és impossible trobar dos junys iguals, és normal que hi hagi oscil·lacions perquè, si no, parlaríem d'una tropicalització", va sentenciar consultat per l'ARA Balears. En aquest sentit, va recordar les fortes pluges que els darrers dies han causat un desastre als Pirineus i apuntà que ningú no va aconseguir predir-les amb tota la seva magnitud.

Barceló, que es defineix més com un home de parenòstics que meteoròleg, va afegir que el que "seria preocupant és que l'estiu meteorològic s'allargàs durant 4 mesos, però així i tot entraria dins la tendència de les oscil·lacions", diferenciant amb precisió el concepte d'estiu meteorològic i astronòmic.

De tota manera, el porrerenc va utilitzar el seu sentit de l'humor per saludar l'estiu. "Benvigut sigui el canvi d'estació, davant la manca de canvis que observam en tants d'altres aspectes", digué.

stats