SUCCESSOS
Societat 04/06/2013

Els veïns del mestre Shaolin estan "impressionats" per tenir al costat un "assassí"

Membres de les associacions nigerianes de Bilbao descriuen la dona que va ser agredida com "una noia maca"

Efe
2 min
L'Associació Nigerian Progressive Union ha expressat la seva preocupació pel cas de la dona agredida diumenge. / EFE

BilbaoTant veïns del gimnàs d'arts marcials en què ahir es van trobar restes humanes com amics de la dona que va ser agredida pel responsable del centre han expressat les seves reaccions davant el succés d'ahir. Els comerciants dels voltants del gimnàs de Bilbao, regentat per Juan Carlos Aguilar, han declarat que segueixen "impressionats" per tenir al costat "un assassí".

Els veïns del carrer Máximo Aguirre continuen sorpresos pels fets, ja que en aquest local "mai" hi va haver cap problema i el seu responsable semblava "tranquil". Segons Izaskun, dependenta d'una botiga davant del gimnàs, el gimnàs tenia una activitat normal, amb gent entrant i sortint amb bosses d'esport i classes a les tardes per a nens. "Quan ho penses en fred dius: Hem tingut aquí davant un assassí", ha afegit.

Fernando, un resident d'un immoble proper a l'establiment, ha confessat que està "impressionat" pel succés. Són "coses que sembla que passen lluny" i "després les tens al costat de casa", ha assenyalat. "M'han comentat que el local semblava normal", tot i que "impressionava una paret al fons que estava plena de ganivets, de llances", ha explicat.

Membres de les associacions nigerianes de Bilbao han descrit Ada, la dona de 29 anys que va ser agredida brutalment i que es troba en coma, com una "noia maca" i religiosa, que anava sovint a l'església. La dona, que exerceix la prostitució a Bilbao, porta vivint-hi un any, tot i que en els últims tres anys havia viscut a Vitòria i en altres punts d'Espanya.

No se sap com Ada va contactar amb l'agressor, però se sap que l'habitatge on tenia llogada una habitació està a 300 metres de distància del gimnàs. Des de diumenge, la dona està ingressada en coma en estat "molt greu" al servei de reanimació de l'Hospital de Basurto. Aquesta tarda se celebrarà a Bilbao una manifestació de condemna per l'agressió patida per Ada, i l'Ajuntament ha convocat una concentració per demà.

El temple Shaolin d'Espanya, l'únic centre d'aquesta disciplina reconegut oficialment, ha negat tenir algun tipus de relació amb Juan Carlos Aguilar. En un comunicat, l'acusen de ser "una mica sectari" i de vendre "el que no era", ja que no tenia cap graduació oficial ni estava autoritzat pel Temple de Henan (Xina). A més, denuncien que el pressumpte assassí "s'aprofitava del nom Shaolin" per "sortir en fotos" i promocionar-se.

stats