MÉS Palma se suma a la moratòria en la contractació de creuers

La Plataforma contra els Megacreuers va presentar la proposta el mes de setembre

MÉS - Estimam Palma s'ha sumat aquest dilluns a la petició de moratòria en la contractació de creuers engegada el mes de setembre. El partit ha assegurat que, a través de l'àrea de Model de Ciutat, convocarà la comissió formada per l'Ajuntament de Palma, el Govern balear i l'Autoritat Portuària per avançar en el debat i la presa de decisions. La Plataforma contra els Megacreuers va presentar la proposta per suspendre temporalment els contractes amb les navilieres i la formació demana ara que aquest període sigui d'un any.

El PSIB es conforma a escalonar els creuers i no en limitarà l’arribada

El partit municipal ha recordat que la regulació d'aquesta mena de turisme forma part d'un dels Acords de Govern de l'Ajuntament de Palma, en els quals es preveu "establir paràmetres de sostenibilitat humana i ambiental en l'arribada de creuers". Així, els responsables del Govern es varen comprometre a crear una comissió a tres bandes –formada per Cort, la Conselleria de Turisme i l'Autoritat Portuària de les Illes Balears (APB)– per avançar en aquest aspecte.

L'objectiu és analitzar quines accions es poden fer i "quina regulació és aplicable per reduir els efectes negatius" d'aquestes embarcacions, assegura la formació en un comunicat. El temps de moratòria es farà servir per "prendre decisions amb el sector i les institucions afectades de manera consensuada i en benefici dels veïns de Palma".

MÉS adverteix que "cal actuar amb urgència perquè la planificació en la contractació amb les navilieres es produeix amb gairebé dos anys d'antelació". Això, diuen, "suposa que l'arribada de megacreuers per al 2020 i el 2021 ja està negociada i contractada. A més, consideren aquesta mesura "inajornable per l'impacte ambiental, paisatgístic i de pressió humana".

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF