Societat 26/08/2020

MÉS per Mallorca reclama a March que cerqui "complicitats" amb la comunitat educativa per arrancar el curs

Proposa abaixar ràtios i augmentar els espais i el nombre de professionals

Catalina Riera
1 min
Les escoles s'hauran d'implantar els protocols sanitaris necessaris.

PalmaMÉS per Mallorca demana al conseller d'Educació, Martí March, que cerqui "complicitats" amb la comunitat educativa abans que comenci el curs escolar. "Hem d'arrancar el curs amb unitat i creiem necessari que l'equip de la Conselleria d'Educació cerqui les complicitats necessàries per poder-ho dur a terme", ja que les famílies "necessitam veure que tota la comunitat educativa va plegada i no podem tenir un inici de curs que no compti amb la implicació de tothom", ha destacat el diputat i portaveu de la formació Joan Mas Collet aquest dimecres en una roda de premsa en la qual ha presentat el pla de rescat educatiu que proposa la formació política.

Mas ha manifestat que l'educació és fonamental per a la sortida de la crisi sanitària del coronavirus, encara que "ara no es planteja". En aquest sentit, el pla de rescat que proposa la formació política és "abaixar ràtios, incrementar el nombre de professionals educatius i implantar més espais", ha dit. A més, ha destacat altres aspectes, com per exemple "un pla de conciliació familiar laboral", i ha apuntat que és imprescindible que el govern espanyol permeti als ajuntaments l'ús dels romanents que tenen als bancs.

S'ha de tenir en compte que els consistoris "són els que s'encarreguen de la neteja dels centres educatius de Primària i, si no poden fer ús dels romanents, tindran dificultats". Per això, "les administracions autonòmica i central els haurien d'aportar els recursos necessaris, ja que les Balears seran la zona de la Unió Europa més afectada per la pandèmia", ha apuntat Mas.

stats