Societat 07/02/2018

Més de 600 alumnes de les Illes participen en el concurs d'escriptura Ficcions

'Ficcions, l’aventura de crear històries', que enguany arriba a la desena edició, és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) per promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana

Ara Balears
1 min
Més de 600 alumnes de les Illes participen al concurs d'escriptura Ficcions

PalmaUn total de 616 alumnes de 41 centres educatius de les Illes Balears s’han registrat a la desena edició del concurs literari juvenil Ficcions. En total, la participació suma 3.593 inscrits de 314 escoles d’arreu dels territoris de parla catalana, xifres que suposen un rècord absolut en els deu anys de trajectòria del concurs. Per illes, la més participativa és Eivissa amb 311 inscrits, seguida de Menorca, que té 158 participants, i, per últim, Mallorca, amb 147 registres.

El concurs 'Ficcions, l’aventura de crear històries' està enfocat a alumnes de 14 a 18 anys que cursin 3r i 4t d’ESO, Batxillerat o cicles formatius. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és impulsar l’ús de la llengua catalana i incentivar la creativitat i la imaginació dels joves.

Prenent cinc inicis de novel·la (Li deien Lola, de Pilar Romera; Marina, de Carlos Ruiz Zafón; Un any i mig, de Sílvia Soler; Joc de trons, de George R. R. Martin, i Camps de maduixes, de Jordi Sierra i Fabra), els participants han d’escriure un relat dividit en tres capítols i penjar-los a través de la web del concurs seguint el calendari d’entrega. La participació pot ser individual o en grups de fins a tres persones.

El jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, s’encarregarà d’escollir els guanyadors i els finalistes. Els primers premis seran un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador; també es lliuraran premis territorials per a les millors històries de cada zona i es premiarà els professors més motivadors de cada territori: Illes Balears, País Valencià i Catalunya.

stats