Societat 11/06/2022

Més d'un centenar de persones exigeixen mesures per salvar l'Atenció Primària

ARA Balears
1 min
Imatge de la manifestació.

PalmaUnes 120 persones s'han manifestat aquest dissabte a la plaça d'Espanya de Palma per reclamar "més inversió" i "respecte" a l'Atenció Primària. Segons ha informat el portaveu de la Plataforma Salvem l'Atenció Primària, José Manuel Aranda, en declaracions a Europa Press, "des del 2007 la inversió en l'Atenció Primària decreix i fa que aquesta sigui, a gairebé totes les comunitats autònomes, pràcticament insostenible".

Per això, Aranda ha demanat "més inversió" i, també, "respecte" per l'Atenció Primària. "Les Balears són, juntament amb Madrid, de les comunitats autònomes que menys inverteixen en l'Atenció Primària, amb un 11,6%, mentre que la mitjana estatal és del 14,7% i l'OMS recomana que aquesta sigui del 25%", ha dit.

"Falten personal i recursos per fer front a una situació ja molt difícil per les baixes de metges, que, a més, es pot agreujar a l'estiu, amb l'arribada de turistes i l'augment de la demanda de serveis sanitaris, que poden derivar en alguns casos en col·lapses a urgències", ha advertit.

En aquesta línia, ha reclamat que es publiquin periòdicament, amb la finalitat que es gestionin, les demores per a l'Atenció Primària, que s'asseguri l'atenció presencial i que augmentin els recursos públics de l'Atenció Primària.

stats