Societat 17/11/2021

Més de 90.000 illencs amb una dosi hauran de posar-se la segona per entrar amb el certificat al Regne Unit i els EUA

Es tracta d'aquelles persones que només han rebut un vaccí per haver passat la malaltia

2 min
Una persona mira el seu passaport covid al mòbil

PalmaEls illencs que han passat el covid-19 i, per aquest motiu, només han rebut una dosi de la vacuna no poden emprar el Certificat covid-19 de la Unió Europea per viatjar a alguns països com el Regne Unit o els Estats Units. Per aquestes persones –al voltant de 90.000– la Conselleria de Salut ofereix la possibilitat de rebre una segona dosi i que, així, puguin entrar a aquests països amb l'acreditació europea.

La directora assistencial de l'IB-Salut i coordinadora de la campanya de vacunació, Eugènia Carandell, ha explicat que la llista de països que exigeixen aquesta segona dosi és llarga, però a les Balears els afecten fonamentalment Anglaterra i els EUA. Per ara, han tingut problemes en aquest sentit "un petit grup" de persones, però "significatiu", segons Carandell.

Per tal que aquests ciutadans puguin fer servir el certificat covid, han de demanar la segona dosi a la pàgina web de l'IB-Salut, emplenant un formulari específic. La coordinadora de la campanya ha avisat que s'ha de fer "amb bastanta antelació" perquè són necessàries un mínim de tres setmanes per fer la gestió. A més, els països solen demanar que el segon vaccí s'hagi posat un mínim de dues setmanes abans, perquè és quan arriba la immunitat màxima.

Tercera dosi

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimecres que la ponència de vacunes ha autoritzat subministrar la tercera dosi de la vacuna contra el coronavirus a les persones majors de 60 anys i també a tot el personal sanitari i sociosanitari. D'aquesta manera, el govern espanyol amplia els col·lectius que podran rebre aquesta dosi de reforç, després que fa unes setmanes autoritzàs subministrar-la als majors de 70 anys. 

A les Balears, Salut ja ha aplicat 63.306 terceres dosis, segons les darreres dades del Ministeri de Sanitat. D'altra banda, Salut ja ha citat el 88% de la població diana (117.999 persones) en la campanya de vacunació combinada de grip i tercera dosi contra el covid-19, dirigida a la població major de 70 anys. Fins ara, s'han vacunat 50.830 persones, el 27% de la població diana. La campanya acabarà el 21 de novembre.

stats