Societat 24/02/2022

Més de 50 centres educatius de les Illes Balears participen en l’edició de PISA de 2022

Les proves es faran el 28 de març i el 9 de maig

ARA Balears
1 min
Una professora amb un infant.

PalmaEn la propera edició de les proves del Programa per a l'Avaluació Internacional dels Estudiants (PISA), per la denominació en anglès Programme for International Student Assessment, hi participaran 53 centres educatius de les Illes Balears, tant públics com privats, segons ha informat la Conselleria d'Educació. Està previst que es facin el 28 de març i el 9 de maig d'aquest any.

Aquesta mostra de centres permetrà obtenir "resultats representatius" de les Illes Balears i una referència per comparar el grau d'assoliment de les competències avaluades amb la resta de comunitats autònomes de l'estat espanyol i de països participants.

En concret, l'estudi avalua de manera regular, cada 3 anys, els resultats educatius dels alumnes de 15-16 anys en lectura, matemàtiques, ciències i altres àrees, com la competència financera. En aquesta edició, i per primera vegada, també s'avalua el pensament creatiu.

Cal recordar que l'Institut Nacional d'Avaluació Educativa (INEE) del Ministeri d'Educació i Formació Professional, juntament amb les comunitats autònomes, és qui articula la participació d'Espanya en l'estudi PISA de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), en el qual prenen part prop de 90 països.

A les Illes Balears el responsable d'aquest estudi és l'Institut d'Avaluació i Qualitat del Sistema Educatiu (IAQSE) de la Conselleria d'Educació i Formació Professional. A causa de la situació sanitària actual, l'empresa que ha d'administrar les proves implementarà un protocol de control i desinfecció segons les mesures establertes per les autoritats sanitàries.

stats