Societat 08/06/2021

Més de 5.000 alumnes afronten les proves d'accés a la Universitat i només un no s'ha pogut examinar a causa del covid-19

La Selectivitat a les Illes ha començat amb normalitat

1 min
Alumnes poc abans de començar la selectivitat

PalmaLes proves de la Selectivitat han començat aquest dimarts "amb molta normalitat" i dels 5.214 alumnes que afronten aquestes proves d'accés a la Universitat "només un aspirant no s'ha pogut examinar a causa del covid-19", ha explicat la vicerectora d'Estudiants de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Rosa Bel Rodríguez.

Enguany s'aplica el mateix protocol de prevenció contra el covid-19 que les anteriors proves, que inclou l'ús obligatori de la mascareta i la distribució dels alumnes en 14 seus diferents de tot l'Arxipèlag. L'objectiu és evitar aglomeracions per tal de mitigar al màxim la possibilitat de contagi del coronavirus. "Hem hagut de fer la Selectivitat en condicions de pandèmia, però bé, teníem l'experiència de l'any passat, que va sortir molt bé. Ens ha donat tranquil·litat pensar que si tornàvem a fer les coses amb les mateixes mesures sortiria bé, i pensam que ha estat així", apunta Rodríguez.

El nombre de professors implicats a les proves supera els 250 i també hi ha una vintena de col·laboradors que duen guardapits identificadors per ajudar als estudiants que es presenten a la Selectivitat. Com a novetat, respecte de l'any passat, enguany s'han modificat els horaris de les matèries d'examen per evitar aglomeracions a les seus. Les proves de primera hora reuniran el 40% dels alumnes i s'escalonarà l'entrada del 60% restant a la segona hora. A més, es donarà temps de descans entre cada prova per facilitar que les aules es puguin desinfectar. Mentre es facin les proves, el servei de neteja desinfectarà els lavabos i els exteriors de l'aula.

stats