Societat 07/06/2021

Més de 5.000 alumnes i 14 seus: així serà la Selectivitat 2021 a les Balears

Per segon any, s'habiliten espais com el Palau dels Congressos o l'aeroport de Palma per acollir les proves, que seran de dimarts a dijous

2 min
El Palau de Congressos de Palma preparat per les PBAU 2020.

PalmaUn any més, la Selectivitat s'haurà d'adaptar a la pandèmia. Segons ha informat la Universitat de les Illes Balears, s'aplicarà el mateix protocol de prevenció que les anteriors proves, que inclou l'ús obligatori de la mascareta i la distribució dels 5.214 matriculats en 14 seus diferents a tot l'Arxipèlag. L'objectiu és evitar aglomeracions per tal de mitigar al màxim la possibilitat de contagi del covid-19.

Les proves comencen aquest dimarts i acaben aquest dijous, i cal destacar que hi ha hagut una davallada en el nombre de matriculats: s'hi han apuntat 310 menys que el 2020, quan es varen examinar 5.524 alumnes. Per illes, aquesta ocasió han formalitzat la matrícula 4.191 estudiants a Mallorca, 449 a Menorca, 548 a Eivissa i 26 a Formentera.

Pel que fa als espais, a Mallorca s'habilitaran sis espais fora de Palma: l’auditori de Peguera, la Fàbrica Ramis d'Inca, el poliesportiu d’Alcúdia, l’antiga terminal de l’aeroport de Palma, el poliesportiu de Manacor i l’Espai 36 de Sant Llorenç des Cardassar. A Ciutat, hi haurà el campus de la UIB, el velòdrom de les Illes Balears i el Palau de Congressos.

En el cas de Menorca, els exàmens es faran al recinte firal de Maó i a l’IES Josep Maria Quadrado de Ciutadella; a Eivissa, al Palau de Congressos de Santa Eulària des Riu i a l’estació marítima de Sant Antoni de Portmany, i a Formentera, al club de jubilats i pensionistes de Sant Francesc Xavier.

Horaris diferents

La UIB ha ampliat l'equip de coordinació i el professorat respecte de l'anterior edició. Així, en el desenvolupament de les proves hi participaran un cap d’expedició per cada punt d’examen com a responsable acadèmic i un coordinador de punt d’examen per a qüestions logístiques. El nombre de professors implicats en les proves supera els 250 i hi haurà també una vintena d’alumnes col·laboradors.

Una novetat és que s'han modificat els horaris dels exàmens perquè no hi hagi aglomeracions. Les proves de primera hora congregaran al voltant del 40% dels alumnes i s’escalonarà l’entrada del 60% restant a la segona hora.

A més, es donarà més temps de descans entre cada prova per desinfectar les aules. Mentre es facin els exàmens, el servei de neteja farà net i desinfectarà els lavabos i els exteriors de l’aula. Els exàmens estaran damunt la taula a cada un dels llocs assignats per evitar moviments innecessaris dins l’aula.

Quan els alumnes surtin d’una prova no podran quedar pels passadissos, sinó que hauran de sortir de l’edifici i dur posada la màscara quan no sigui possible respectar la distància mínima de seguretat sanitària.

D'altra banda, els alumnes amb necessitats específiques de suport hauran de fer les proves al campus de la UIB, Inca, Manacor, Ciutadella, Maó, Eivissa o Formentera, atès que són els únics punts d’examen que reuneixen les condicions adequades per poder-los donar el suport que necessiten.

stats