Societat 15/09/2021

Més d'un 40% de les ofertes de feina a les Balears demana FP

La meitat de les vacants que requereixen aquesta formació són per treballar a Catalunya, Madrid i el País Basc

ARA Balears
2 min
Alumnes de l'Escola de Formació Professional Nauticopesquera a Palma.

PalmaLa Formació Professional (FP) es manté, per tercer any consecutiu, com la formació més requerida en ofertes de feina a les Illes Balears, segons ha informat Europa Press a través d'un estudi del grup Adecco i Infoempleo. Amb un increment de vacants que sol·liciten aquest tipus d'educació de 2,2 punts percentuals interanuals, ja és demanada en un 42% de les ofertes. A escala estatal, passa a ser també la formació amb més demanda (41,3%).

De nou, més de la meitat de feines que requereixen FP a l'Estat (el 55%) són a Catalunya, Madrid i el País Basc. Les Balears són la comunitat que se situa en els llocs més baixos del rànquing autonòmic; en concret, en el quinzè lloc. Dins aquestes formacions, el grau mitjà és el que ha tingut una millor evolució a l'Arxipèlag: és requisit en un 24% de les ofertes. El grau superior està present en un 18% de les vacants.

Per branques, Administració i Gestió (13,7%) continua sent l'FP més demanada en les ofertes de feina a Espanya, encara que cedeix 1,6 punts percentuals el darrer any. La segueixen Electricitat i Electrònica (8,9%), Instal·lació i Manteniment (6,3%), Fabricació Mecànica (5,7%) i Informàtica i Comunicacions (3,8%).

Pel que fa a la distribució sectorial d'oferta de feina per a titulats d'FP, la Distribució al Detall guanya 5,6 punts respecte de l'any anterior i se situa com el sector que més tècnics d'FP demana, amb un 9,5% de les vacants. El segueix el sector Industrial, que posa punt final a tres anys consecutius de caiguda de la demanda.

D'acord amb aquest estudi, el darrer any s'incrementa, a més, el percentatge d'ofertes dirigides a graduats en FP per cobrir llocs de direcció i posicions intermèdies, mentre que descendeixen les que cerquen tècnics i empleats.

stats