Societat 08/10/2020

Més de 200 infermeres s'han contagiat de covid-19 a les Balears des de l'inici de la pandèmia

El sindicat SATSE ha llançat una campanya publicitària per visibilitzar la tasca d'aquestes professionals sanitàries

Ara Balears
1 min
Una de les imatges de la campanya 'Gracias, enfermeras'

PalmaEl Sindicat d'Infermeria, SATSE, afirma que des de l'inici de la pandèmia, més de 200 infermers i infermeres de les Illes Balears s'han infectat per covid-19, i "diversos centenars" han patit aïllaments preventius per contactes estrets amb pacients positius en coronavirus. Així ho han explicat en un comunicat en què també anuncien una campanya publicitària per visibilitzar la feina i "l'enorme esforç que estan fent" els més de 6.000 professionals de la Infermeria a l'Arxipèlag durant la crisi sanitària.

Aquesta campanya ha consistit a col·locar a diferents punts de les Illes sis tanques publicitàries amb la imatge d'una infermera traient-se la pantalla protectora, i amb un missatge clar: "Gràcies, infermeres". També es pot veure aquesta imatge als diaris empresos illencs.

Les fotos són de Javier García, qui, a més de fotògraf professional, també és infermer a l'Hospital Universitari Son Espases. Durant els primers mesos de la pandèmia, va capturar la vivència dels infermers i infermeres en diversos hospitals de Mallorca.

SATSE subratlla que justament aquest 2020 ha estat designat per l'Organització Mundial de la Salut com "l'any del 'infermeria", i dona gràcies als professionals d'aquesta àrea per "la professionalitat demostrada en un context tan difícil" i per "treballar incansablement fins i tot sense les adequades condicions de seguretat i protecció".

stats