Societat 05/06/2020

Els mercats ofereixen gairebé el doble de fruites i verdures locals que les grans superfícies

L'Observatori de Preus de la Direcció General de Polítiques per a la Sobirania Alimentària ha publicat les conclusions del seu sisè informe

Ara Balears
1 min
L'observatori fa el seguiment dels preus de la fruita i la verdura, dels ous, del peix, de la carn i dels aliments bàsics

PalmaEls mercats de les Illes Balears ofereixen gairebé el doble de fruites i verdures locals que les grans superfícies, segons ha informat la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació en un comunicat. Aquesta ha estat una de les conclusions del sisè informe publicat per l'Observatori de Preus de la Direcció General de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, que ha determinat que els mercats ofereixen fins a 14 productes hortícoles locals, mentre que les grans superfícies n'ofereixen una mitjana de vuit.

A més, s'han observat canvis en els preus a causa de l'inici de la temporada. Per exemple, el pebre blanc i l'albergínia han davallat de preu perquè són productes locals de temporada i si fa dues setmanes valien 7,29 i 2,5 euros el quilo, ara valen 4,24 i 1,97 euros el quilo, respectivament.

Respecte de la carn, el producte que s'ha mantingut més estable ha estat el de la vedella, amb un preu d'uns 10 euros el quilo tant en mercats com en grans superfícies durant totes aquestes setmanes. El preu de la porcella ha pujat 2,20 euros el quilo des de mitjan maig, i el xot sencer ha tornat als preus que tenia al principi de la crisi sanitària.

Aquest darrer informe també destaca que els mercats municipals reflecteixen millor les fluctuacions dels preus d'origen del peix que no les grans superfícies, a partir de l'anàlisi del preu de la sèpia i del gerret. Així, durant la crisi sanitària, la sèpia s'ha venut en els mercats entre 5 i 7 euros per sobre del preu d'origen, mentre que en el cas de les grans superfícies ha estat d'entre 8 i 9 euros més.

stats