Societat 05/11/2020

Els menors estrangers no acompanyats podran accedir a l'FP bàsica

També es podran matricular a cursos de castellà per a estrangers i de català d’acollida i ensenyaments inicials que s'imparteixen a les escoles d'adults

Ara Balears
1 min
Educació calcula que 44 menors podrien matricular-se als estudis bàsics d'FP i les assignatures de català i castellà dels CEPA.

PalmaEls menors estrangers no acompanyats podran accedir per primera vegada a la Formació Professional (FP) bàsica. La Conselleria d'Educació ha modificat els criteris de matriculació en aquests cursos per tal d'incloure-hi aquest col·lectiu, segons ha informat en un comunicat aquest dijous.

També estan estudiant amb la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball com facilitar l'accés d'aquests alumnes a altres ofertes formatives de tipus ocupacional, com els mòduls o certificats de professionalitat. Educació calcula que 44 menors que han arribat a les Illes els darrers mesos es podrien matricular en aquests estudis.

D'altra banda, el director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, s'ha reunit amb els directors dels Centres d'Educació de Persones Adultes (CEPA) per veure com poden incloure els menors en les assignatures de català d'acollida i ensenyaments inicials, que s'imparteixen en aquests centres. Aquestes assignatures estan pensades per oferir nivells bàsics d'aprenentatge tant de català com de castellà i són idònies per a persones amb escàs domini d'un idioma.

Aquesta iniciativa s'ha tirat endavant després que l'Oficina de Defensa de Drets del Menor informàs Educació de les necessitats d'aquests menors, que no entenen ni el català ni el castellà. Els propers dies la Conselleria es reunirà amb representants dels consells insulars perquè es creï una comissió que estableixi els criteris per decidir quins alumnes podran cursar aquestes matèries i a quins CEPA.

stats