L'únic centre de salut de Ciutadella ha quedat de nou sense llum

El generador que es va destinar a l'hospital ha deixat de funcionar aquest dimarts a les 13.45 h 

El centre de salut Canal Salat, l'únic hospital de Ciutadella, ha quedat de nou sense llum. Aquest dimarts a les 13.45 h el generador facilitat ahir per a les tasques bàsiques ha deixat de funcionar a conseqüència d'una sobrecàrrega. 

En aquests moments encara hi ha 28.000 usuaris sense llum a Menorca. Ja en fa gairebé 48 hores, que no seran les últimes perquè la previsió és restituir el subministrament elèctric demà a migdia. En qualsevol cas, totes les mirades apunten als ports de l'illa, on haurien d'arribar 68 grups electrògens procedents de Mallorca i Barcelona. Per ara, a Menorca hi han arribat equips de l'UME i alguns grups electrògens per poder millorar la situació. Aquest contingent s'afegirà als 32 grups que ja estan instal·lats en punts prioritaris com centres de salut i geriàtrics. En alguns municipis, com Ferreries, la situació ha empitjorat i a la manca d'electricitat s'hi ha afegit l'aigua. Han habilitat el poliesportiu del Mercadal perquè la gent es pugui dutxar i es pugui escalfar el menjar. 

 

Mentrestant, membres de Protecció Civil i els bombers continuen buidant d'aigua els aparcaments subterranis i baixos als municipis de Ferreries i es Mercadal, els pobles més afectats. Precisament, l'Ajuntament del Mercadal ha tancat l'accés a cala Tirant i Tramuntana pel risc de desbordament del torrent. La pluja no ajuda a les tasques de restitució, però les pròximes hores oferirà una treva.

D'altra banda, l'Ajuntament de Ciutadella ha habilitat a l'oficina del servei d'atenció al ciutadà un punt de recàrrega de mòbils per garantir la comunicació, així com un microones per escalfar biberons per a nadons. A les 12 h es farà una reunió de coordinació per avaluar les actuacions realitzades i s'establirà un full de ruta per donar resposta a la ciutadania en les hores següents.

EDICIÓ PAPER 09/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF