Societat 13/08/2021

Menorca uneix esforços per declarar Punta Nati lloc d'interès etnològic

Es faran diverses accions i el Consell inclourà el finançament en el pressupost del 2022

Iván Martín
1 min
L'entorn de Punta Nati és un dels més espectaculars de Menorca.

MaóEl Consell de Menorca i la societat historicoarqueològica Martí i Bella han signat el conveni marc que farà viable la protecció i el reconeixement del lloc d’interès etnològic de Punta Nati, el paisatge de pedra en sec més important de Menorca. Amb la signatura d’aquest conveni, es concreten diverses accions previstes per protegir la zona.

Així, la intenció és crear un recorregut visitable a la zona exclosa de la futura ampliació del parc solar de la finca de Son Salomó, unint les fites etnològiques i arqueològiques més importants que es troben en aquesta àrea amb senyalització explicativa dels valors patrimonials d’aquests elements.

De la mateixa manera, s'habilitarà una plataforma elevada de dos metres sobre el terreny com a mirador, amb l’objectiu que els visitants puguin contemplar la immensitat d’aquest horitzó. A més, es rehabilitaran els dos ponts, imprescindibles per la seva tipologia única, i que ara mateix estan parcialment derruïts: el de l’Aljub i el de la Creu, així com la rehabilitació de les parets que estan en mal estat a la zona exclosa del parc fotovoltaic.

Per a l’execució de totes aquestes accions, el Consell preveurà la inversió necessària en el pressupost del 2022. La Societat Historicoarqueològica Martí i Bella considera molt positiu un acord que "ha permès la salvaguarda d’un paisatge excepcional demostrant que és possible l’equilibri entre la protecció del patrimoni i l’evident necessitat d’avançar amb solucions per fer front al canvi climàtic".

stats