Societat 10/09/2021

Menorca torna a les aules confiant en els efectes de la vacunació

Les matriculacions davallen en 178 alumnes, però hi ha 16 professors més que l'any passat

Iván Martín
1 min
Escolars a l'escola en una imatge d'arxiu.

MAÓEl delegat territorial d'Educació a Menorca, Joan Marquès, ha assegurat aquest divendres que espera un curs acadèmic 2021-2022 "amb menys incidència de contagis per la covid-19" a causa dels elevats percentatges de vacunació que presenten els docents i els alumnes.

Marquès ha explicat que Menorca es troba a la mitjana de les Balears pel que fa a la vacunació del professorat, un 90%, mentre que se situa en un 75% pel que fa als alumnes: "Amb aquests nombres creim que podem desenvolupar el curs amb relativa tranquil·litat", i ha matisat: "Sense relaxar-nos, cal continuar amb les precaucions, l'ús de la mascareta i la distància social".

La tornada a les aules a l'illa es tradueix en un total de 13.802 estudiants i 1.481 docents, 178 alumnes menys que els matriculats el curs passat, però 16 professors més. Marquès ha explicat que el procés de matriculació encara està obert i que s'està pendent de la inscripció "d'entre 200 i 300 alumnes més". En aquest sentit, l'etapa d'Educació Infantil és la més afectada per la caiguda de les matriculacions, amb 90 escolars menys.

En total, hi ha 41 centres educatius a Menorca entre col·legis, instituts i concertats. Per últim, el delegat territorial d'Educació ha xifrat en 900.000 euros la inversió realitzada aquest estiu per posar a punt dels equipaments. Entre els projectes executats destaca la substitució de la coberta del poliesportiu del Doctor Comas d'Alaior o la reparcel·lació dels IES Pasqual Calbó i Cap de Llevant de Maó.

stats