Societat 30/11/2019

Menorca, candidata a Regió Gastronòmica Europea 2022

L'Institut Internacional de la Gastronomia, la Cultura, les Arts i el Turisme (IGCAT) ha anunciat que elevarà la proposta a la junta general

Ara Balears
1 min
La majoria dels "superaliments" es troben a la dieta mediterrània / I.BUJ

PalmaEl jurat que atorga la distinció de Regió Gastronòmica Europea 2022, l'Institut Internacional de la Gastronomia, la Cultura, les Arts i el Turisme (IGCAT), ha anunciat aquest dissabte que elevarà a la propera junta general la candidatura menorquina, després de comprovar durant uns dies les seves potencialitats. Segons ha informat Efe, l'IGCAT preveu prendre una decisió a finals de desembre o principis de gener.

Entre els arguments defensats per la candidatura de Menorca en la seva presentació a Brussel·les l'octubre passat, un dels aspectes més valorats ha estat "la diversificació del producte", ha assegurat el conseller insular d'Economia, Miquel Company. "Creim que ens escolliran perquè un dels nostres punts forts és la quantitat de productes tan diferents i bons de què disposam en un territori tan petit com Menorca", ha declarat Company.

Per la seva banda, el crític gastronòmic i autor del 'Bid Book Menorca. Timeless Flavour', Borja Beneyto Matoses, ha destacat "l'interès absolut, la consciència de sostenibilitat i preocupació davant els recursos naturals" com a "punts forts" de la candidatura. "El repte és que la gastronomia sigui l'eix per posar en marxa tots els sectors productius de l'illa, obtenir notorietat i atreure un turisme de qualitat a través d'una cuina d'alt nivell i de manera desestacionalitzada", ha conclòs.

Amb motiu de la candidatura, el Consell de Menorca ha elaborat un itinerari de visites per mantenir contacte amb diversos professionals del sector de la restauració, agricultura, educació i cultura. Una de les primeres ha estat a la finca de Son Felip, on es promou l’agricultura regenerativa i orgànica, i a les escoles de turisme i de l’IES Maria Àngels Cardona, per conèixer-ne la tasca formativa.

stats