Societat 06/04/2022

Menorca inaugura la nova planta de tractament de residus a Milà

Recuperen per al seu reciclatge més del 70% de la fracció resta i del 90% d'envasos lleugers

Iván Martín
2 min
Un treballador manipulant la maquinària a Milà.

MAÓRepresentants de diverses administracions han inaugurat aquest dimecres la planta de tractament de residus de Milà, unes noves instal·lacions de tractament mecànic-biològic, que processen els residus generats per tota la població menorquina tenint en compte l'estacionalitat, i recuperen per al seu reciclatge més del 70% de la fracció resta i del 90% de la fracció d'envasos lleugers.

La nova planta de tractament del Consorci de Residus i Energia de Menorca permetrà gestionar els residus generats a l'illa, tant en temporada baixa com en temporada alta. La finalització del projecte de millora, que ha suposat la inversió de més de 20 milions d'euros, possibilitarà optimitzar el tractament específic de la matèria orgànica i perfeccionar la separació dels diferents materials presents a les cinc fraccions de residus, per al seu reciclatge posterior, de manera que es minimitzin les quantitats de rebuig que es destinen a l'abocador.

El conseller de Medi Ambient del Govern Balear, Miquel Mir, ha destacat el projecte: "La planta de Milà inclou les premisses del futur i que es regeixi en el marc de la llei de residus autonòmica i les directives europees", i ha emfatitzat la col·laboració entre institucions: "És imprescindible que una illa com Menorca pugui disposar d'una planta d'aquestes característiques, però també que com a societat treballem per reduir els residus del nostre dia a dia".

Retiren 5,7 quilos de residus del litoral de Menorca

El projecte "Millora de la qualitat dels espais litorals de rellevància de les Balears" ha permès la retirada d'un total de 5,7 quilos de residus en 54 espais litorals de Menorca. Es tracta d'un projecte finançat amb fons de l'Impost del Turisme Sostenible (ITS), i el balanç s'ha presentat a la platja d'Es Grau, amb la presència del conseller Miquel Mir.

Quatre persones en risc d'exclusió social s'han encarregat de retirar durant els primers mesos de treball els 5,7 quilos de residus, que es distribueixen en fusta (2,6 quilos), de rebuig (1,8 quilos) i plàstic (1,1 quilos). També s'ha comptabilitzat altres materials com els envasos, vidre, ferro i teixits.

Mir ha destacat el treball efectuat: "imprescindible per a mantenir els valors ambientals de les nostres platges, i conscienciar a la gent de la necessitat de deixa la menor petjada possible si volem que les generacions futures les puguin gaudir".

stats