Societat 11/01/2022

Menorca inaugura aquest dissabte el mandat de Regió Gastronòmica Europea

És la primera de les més de 50 activitats que componen el programa, que es desenvoluparà durant tot l'any

Iván Martín
2 min
Imatge de la presentació dels actes celebrada el passat octubre a Ferreries.

MAÓMenorca estrena aquest dissabte el mandat com a Regió Europea de la Gastronomia 2022 amb un acte que tindrà lloc a Sant Lluís. La inauguració s'ha hagut d'adaptar a l'actual situació sanitària, de manera que la celebració serà de caràcter institucional i amb aforament limitat, mentre que les activitats complementàries més lúdiques i populars que s'havien previst i que implicaven més concentració de gent s'han posposat al pròxim 1 de març, Dia de les Illes Balears.

La presidenta de l'Institut Internacional de la Gastronomia, la Cultura, les Arts i el Turisme (IGCAT), Diane Dood, assistirà a l'esdeveniment per passar el testimoni a Menorca com a amfitriona de la Plataforma de Regions Europees de Gastronomia, així com l'alt representant per a l'Aliança de Civilitzacions de l'ONU i ambaixador de la Regió, Miguel Ángel Moratinos, que oferirà la ponència Menorca, referència en biodiversitat, diversitat cultural i gastronòmica. La segona ponent convidada és la cuinera Blanca Mayandía, amb arrels menorquines i protagonista dels deu capítols del programa Blanca en Menorca, que es varen emetre el mes de novembre passat a Canal Cocina. La nota musical de la festa serà a càrrec del duo Dues Llunes, format per Annabel Villalonga i Auba Villalonga.

L'acte d'aquest dissabte és el primer de les més de 50 activitats que componen el programa, que es desenvoluparà durant tot l'any i que girarà al voltant de la cuina, la cultura local, el territori i la sostenibilitat com a grans eixos motors d'aquesta declaració, que esdevé un projecte de llarg recorregut per tal de continuar treballant en els objectius de posicionar l'illa com a destinació gastronòmica de qualitat, fomentar l'augment del consum del producte local i promoure projectes d'innovació i transformació que permetin el desenvolupament de models innovadors en el sector agroalimentari.

stats