Societat 21/01/2020

Menorca retrà homenatge a les víctimes dels camps d'extermini nazi amb el IV Memorial

Els actes consistiran en una conferència i un monòleg

Ivan Martin
1 min
Les institucions menorquines no obliden l'Holocaust i diumenge donaran suport a les víctimes.

MaóEl Consell de Menorca i els ajuntaments de l’illa duran a terme aquest diumenge, amb motiu del Dia internacional de les víctimes de l’holocaust, el IV Memorial que homenatjarà les víctimes dels camps d’extermini nazi. L’Auditori de Ferreries és l’escenari escollit per reconèixer els familiars vius d’aquells menorquins que varen patir l’exili, la tortura i, en la majoria de casos, la mort.

Per commemorar aquest fosc capítol de la història s’ha programat una conferència a càrrec de l’historiador Juan Manuel Calvo Gascón, membre de l’associació Amical Mauthausen, així com la representació d’un monòleg teatral, a càrrec de la companyia madrilenya Trajín Teatro. L’associació Amical Mauthausen agrupa els exdeportats republicans dels camps de concentració nazis, així com els familiars i amics tant dels supervivents com els deportats assassinats als camps.

La conferència de Calvo Gascón, sota el nom Amical de Mauthausen i altres camps, la lluita per la memòria avui, repassarà el significat històric de la deportació, els objectius fundacionals de l’Amical i la necessitat de mantenir-les en l’actualitat. A continuació, la companyia Trajín Teatro oferirà l’espectacle La veu del meu avi, un monòleg que transmet el testimoni real de Manuel Díaz, supervivent del camp de concentració, a partir dels seus propis records, als quals dona vida la seva neta i actriu, Inma González. Els actes del IV Memorial són gratuïts i començaran a les 18 h.

stats