Societat 31/03/2022

Menorca acollirà a l'abril la Plataforma de Regions Mundials de Gastronomia

En el transcurs de la visita s'anunciaran els premis a les millors pàgines web per a viatgers gastronòmics

Iván Martín
1 min
Representants polítics i de l'IGCAT a la presentació dels actes.

MAÓMenorca acollirà del 4 al 7 d'abril una de les trobades anuals de la Plataforma de Regions Mundials de Gastronomia, amb l'objectiu d'intercanviar coneixements i bones pràctiques per garantir una millor qualitat dels aliments i el suport a les cultures i a les tradicions locals.

La plataforma reunirà a l'illa un grup de 24 representants de les regions europees de gastronomia de Catalunya, Dinamarca, Egipte, Romania, Finlàndia, Eslovènia, Portugal, Noruega, França, l'Aràbia Saudita i Itàlia. Durant quatre dies s'han organitzat diverses activitats que permeten compartir coneixements entre Menorca i les altres regions, centrant a l'eix de les mateixes el producte local i la sostenibilitat.

El 5 d'abril s'ha organitzat dues taules rodones en el Museu de Menorca sobre iniciatives per promoure el consum de producte local a restaurants i hotels, que comptarà amb la participació de representants de PIME, CAEB i Ashome. L'altra taula rodona dissertarà sobre la formació de professionals en el sector turístic i hostaler.

Les activitats es traslladaran el 6 d'abril al palau de Can Saura i al Cercle Artístic de Ciutadella, on es faran xerrades sobre la promoció dels estudis gastronòmics i es donaran a conèixer casos pràctics de sostenibilitat. I per al 7 d'abril es mantindran trobades amb diferents associacions de productors amb els quals es conversarà sobre sostenibilitat a la producció d'aliments o comercialització.

En el transcurs de la visita s'anunciaran els premis a les millors pàgines web per a viatgers gastronòmics, en una gala que es durà a terme al restaurant Aqua Marítim del port de Maó i serà presentada per la periodista Mercedes Milà, així com la gala del concurs d'artesania i gastronomia World Food Gift Challenge.

stats