Expulsen un menor amb discapacitat d'un avió de Ryanair a l'aeroport d'Eivissa

Segons ha informat 'Diario de Ibiza' el menor ha patit un atac d'ansietat moments abans de pujar a l'avió

Ryanair ha expulsat un menor amb discapacitat d'un vol a l'aeroport Eivissa després de patir un atac d'ansietat minuts abans d'entrar a l'avió. Segons ha informat ' Diario   de Ibiza ', un matrimoni de Formentera es disposava a volar a Madrid amb els seus dos fills quan un d'ells, que pateix microcefàlia i hiperactivitat ha patit un atac d'ansietat i ha començat a atacar els seus pares. Tot i la situació, cap dels passatgers de l'avió s'han incomodat i un dels passatgers, una metgessa francesa, ha facilitat als pares un tranquil·litzant que ha aconseguit calmar el menor i estabilitzar la situació minuts abans de pujar a l' avió .

Un cop el menor es trobava ja estable i havia superat l'atac d'ansietat, els pares han decidit entrar a l'avió i han ocupat els seus seients, però minuts abans d'enlairar-se, el pilot els ha comunicat que fins que el menor no abandonàs l'avió no iniciaria el vol. La família s'ha negat a abandonar l'aeroplà. Tot i comptar amb el suport dels passatgers, la companyia no ha canviat d'opinió i ha telefonat a la Guàrdia Civil per expulsar la família del vol.

Tot i que la Guàrdia Civil no ha vist motius per desallotjar la família, han informat que "estan obligats a acatar les ordres de la companyia" i han expulsat el menor i  la seva mare.

La família ha intentat interposar una denúncia contra Ryanair a la comandància de la Guàrdia Civil, però com que la companyia no ha comès  cap delicte tipificat al Codi P enal no ha pogut fer-ho. Finalment, ha posat una reclamació a  Aena , l'organisme que gestiona els aeroports.

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF