Publicitat
Publicitat

El menjar picant allarga la vida

Les persones que consumeixen més menjar picant veuen reduït un 14% el risc de morir prematurament

Un estudi realitzat per científics de la Universitat de Pequín ha relacionat el consum de menjar picant amb una vida més llarga, segons una investigació difosa aquest dimecres per la revista britànica de medicina ' British Medical Journal'. L'estudi, que es va realitzar sobre una mostra de més de mig milió de persones, va comprovar que aquelles que consumeixen aliments picants de 6 a 7 vegades per setmana redueixen un 14% el risc de morir prematurament, davant d'aquells que només ho fan un cop per setmana.

Els científics associen el menjar picant a un menor risc de morir a causa de malalties infeccioses en el cas de les dones, i de càncer i malalties respiratòries o cardíaques en tots dos sexes. Aquests efectes positius es veuen potenciats en les persones abstèmies.

La investigació, liderada pel Centre de Ciències de la Salut de la Universitat de Pequín, segueix la línia d'estudis anteriors que han evidenciat els beneficis del menjar picant per a la salut. Així, els autors confirmen les qualitats antiinflamatòries i en contra de l'obesitat de la capsaïcina, principal component actiu del bitxo, que ja havien estat observades per altres treballadors.

L'estudi té, però, un matís: els autors apunten que els beneficis de la ingesta de menjar picant poden estar associats també a altres factors, com els hàbits dietètics, l'estil de vida i l'estatus socioeconòmic. No tot s'explica, doncs, pel menjar picant.

Visibilitzant l'assetjament sexual
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF