Societat 25/09/2019

Els menjadors escolars de les Balears són els més cars de l'Estat

Dinar a l'escola costa una mitjana de 6,50 euros a l'Arxipèlag

Ara Balears
1 min
Menjador de l’Escola Migdia, a Girona. A Catalunya hi ha 400.000 alumnes que fan ús d’aquest servei, que el Govern vol regular.

PalmaEl preu mitjà del menú als menjadors escolars de les Balears es troba en 6,50 euros, el més alt de totes les comunitats autònomes de l'Estat, segons la Confederació Espanyola d'Associacions de Pares i Mares de l'Alumnat (CEAPA). Les comunitats autònomes amb els menús més baixos, en canvi, són Astúries i Canàries, amb un preu mitjà de 3,50 euros al dia.

La confederació, majoritària a l'escola pública, apunta que més del 80% d'aquests centres tenen "línies fredes" de menjar, és a dir, una empresa de càtering que du els plats alguns dies a la setmana. "L'espai de la cuina està desapareixent a les escoles", lamenta la secretària de la CEAPA, María Capellán, qui afirma que unes sis empreses de menjar abasteixen tot l'Estat.

Aquesta entitat ha aprofitat per demanar una alimentació de qualitat per als alumnes, en la qual prevalguin els aliments frescos, amb més peix i fruita i menys arrebossats. A més, reclamen que es cuini als mateixos centres.

"És inadmissible com s'alimenten els nostres fills a alguns centres", ha assegurat la presidenta de la CEAPA, Leticia Cardenal, qui ha criticat que el menjador es perdi a l'Educació Secundària. Segons Cardenal, molts joves depenen d'aquest menjar per alimentar-se de "manera digna".

stats