Els productors de mel cerquen que es distingeixi el seu producte, tot i no complir la normativa europea al 100%

Segons ha informat IB3, la mida i la distribució de les finques de les Illes Balears fa que sigui pràcticament impossible ajustar-se al que marca la normativa

Alguns productors de mel amb pràctiques ecològiques cerquen que es distingeixi el seu producte, tot i no complir la normativa europea al 100%. La mida i la distribució de les finques de les Illes Balears fa que sigui pràcticament impossible ajustar-se al que marca la normativa. “Podem complir tots els altres requisits de maneig ecològic, amb una filosofia que respecta el benestar de l’animal, que evita els residus químics tant a la mel com a la casera”, explica Juanma Vergara, biòleg especialista en flora i un dels impulsors de la cerca d’una certificació de mel ecològica a les illes.

“L’etiquetatge a l'Estat espanyol està regulat de tal manera que els grans productors i els envasadors tenen avantatge davant els petits productors”, argumenta l'apicultor Gori Lladó. “Si el consumidor mira un poquet té possibilitats de trobar mel de gran qualitat; si va a les grans superfícies i compra mel a molt baix preu, ja pot pensar que d’Espanya no és…”, afegeix Lladó.

EDICIÓ PAPER 19/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF