Societat 25/04/2020

La meitat de les obres inspeccionades a Palma no compleixen les mesures de seguretat

De les 139 supervisades per la Policia Nacional i la Policia Local, 68 han rebut una acta administrativa

Ara Balears
1 min
Treballadors de la construcció fan feina a una obra a Palma

PalmaLa Policia Nacional i la Policia Local de Palma ja han aixecat 68 actes administratives a les 139 obres que els agents han visitat per garantir que s'hi compleixen les mesures de seguretat. L'Ajuntament va iniciar el 13 d'abril una campanya de control que ha permès conèixer en quines condicions laborals fan feina els obrers a Ciutat.

Per ara, la meitat d'obres supervisades des de l'inici de la campanya han demostrat no complir amb els requisits. Durant la primera setmana, del 13 al 19 d'abril, es varen controlar 104 obres, a les quals es varen aixecar un total de 28 actes.

Algunes de les infraccions detectades varen ser no mostrar el cartell amb les mesures de seguretat que cal adoptar, o no usar casc de protecció o el calçat de seguretat apropiat per treballar en aquest tipus d'entorns, ha informat l'Ajuntament de Palma en un comunicat. Algunes de les infraestructures supervisades han estat hotels, urbanitzacions, solars i obres particulars.

En el dispositiu participa la Unitat de Vigilància Mediambiental (UVMA) -la Patrulla Verda de la Policia Local- en coordinació amb la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres (BPEF) de la Policia Nacional. L'objectiu és donar resposta a possibles incompliments de l'estat d'alarma decretat a conseqüència de l'emergència sanitària ocasionada pel coronavirus.

Amb motiu d'aquesta operació, també es pretenen controlar les molèsties provocades pel soroll de les obres i, a més, els agents nacionals vigilen que no s'incompleixi la Llei d'Estrangeria.

stats