Societat 08/04/2020

L'hotel medicalitzat de Menorca acollirà inicialment 44 pacients amb coronavirus

L'establiment tindria una capacitat màxima de 52 pacients si fos necessari

Ivan Martin
1 min
L'Artiem Carlos III està preparat per rebre els primers pacients amb coronavirus.

Es CastellL’hotel Carlos III del Castell ultima els preparatius per acollir pacients amb coronavirus quan sigui necessari. El personal de l’àrea de Salut de Menorca ha completat les feines de reconversió de l’establiment en un hotel medicalitzat per atendre pacients positius lleus o asimptomàtics quan el seu habitatge no sigui adequat per garantir l’aïllament amb condicions òptimes, o que convisquin amb persones vulnerables.

Així, s’ha condicionat la planta baixa de l’hotel i el primer pis, amb una capacitat total per acollir 44 persones. Al primer pis hi ha 26 habitacions individuals amb bany i dotades amb el material necessari per fer el seguiment i el control clínic de cada pacient. A més, repartits pels passadissos de la planta s’han fixat dos controls d’infermeria amb ordinadors connectats a la xarxa de l’àrea de Salut per poder accedir a l’historial clínic dels malalts.

A la planta baixa s’hi han col·locat fins a 18 llits en tres espais oberts per a pacients que necessitin més cures i per als quals, per tant, sigui necessària una major supervisió i assistència per part de l’equip sanitari. En aquesta mateixa planta hi ha tres controls més d’infermeria, a més d’una zona de magatzem de material de farmàcia, material fungible i llenceria.

Convertit en centre sanitari, el Carlos III tindria una capacitat màxima per a 52 pacients si fos necessari. Pel que fa a l’equip assistencial, per a quan es posi en marxa aquest centre ja s’ha previst un equip d’uns 20 professionals entre metges, infermers, auxiliars d'infermeria i zeladors, un equip que s’anirà adaptant i ampliant a mesura que es vagi incrementant l’ocupació de l'espai.

stats