Societat 30/12/2020

Medi Ambient localitza vuit camps de tir a la serra de Tramuntana

Un d'aquests espais estava actiu i es va aixecar una acta de denúncia

Ara Balears
1 min
Els Agents de Medi Ambient conclouen l'inventari de camps de tir al Paratge Natural de la Serra de Tramuntana

PalmaEl servei d’agents de Medi Ambient ha localitzat set camps de tir inactius i un d’actiu en l’àmbit del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana, segons han informat en un comunicat. Aquest inventari s’emmarca en els plans de vigilància del 2019 i el 2020 en aquest espai natural protegit i s’ha duit a terme tenint en compte el Pla director de residus perillosos de les Illes Balears.

Set dels vuit camps de tir inventariats es troben en finques de titularitat privada, mentre que el darrer es troba en terrenys públics. Segons la Conselleria, els tipus de residus presents a tots els camps de tir són: plats trencats emprats en concursos de tir, tacs de plàstic procedents dels cartutxos i plom de la munició utilitzada. En dos dels camps s’han detectat, a més, altres tipus de residus domèstics.

El setembre del 2019, els agents ja varen aixecar una acta de denúncia sobre l’únic d’aquests camps de tir que estava actiu. Actualment, ja s’ha presentat un pla de neteja que està pendent del vistiplau de la Direcció General de Residus i Educació Ambiental. Els posseïdors actuals dels residus són els titulars de les parcel·les i, per tant, els responsables finals que es retirin i se'n faci una gestió adequada.

stats