Societat 24/01/2022

Medi Ambient llança una campanya per fomentar el reciclatge de piles

L'objectiu és conscienciar la ciutadania dels seus beneficis

ARA Balears
2 min
Piles, en una imatge d'arxiu.

PalmaEl conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el director Comercial i de Relacions Institucionals d'Ecopilas, Gonzalo Torralbo, han presentat la campanya per fomentar el reciclatge de piles entre l'afició de cinc esdeveniments esportius. Així, el primer acte serà a la Challenge Mallorca del pròxim 26 de gener, i el seguiran la mitja marató de Formentera, les deu milles i les cinc milles Ciutat de Maó i la IX Triatló Illa de Formentera.

El Govern ha destacat que l'objectiu és conscienciar la ciutadania dels seus beneficis i apropar els punts de recollida a aquestes competicions esportives. Per fer-ho, s'instal·laran contenidors a les línies de sortida i meta i, a més, s'entregaran obsequis a les persones que s'apropin a dipositar aquest residu i es premiarà les que més n'aportin.

Mir ha assegurat que "la implicació d'un sector com l'esportiu, amb la projecció que té, és una eina indispensable d'educació ambiental que ens ajuda a fer arribar a tots els sectors de la societat la importància del reciclatge de piles".

Per la seva banda, Pérez ha explicat que "amb precaució i respectant les recomanacions de les autoritats sanitàries, és una satisfacció repetir la col·laboració amb la Challenge Ciclista de Mallorca i ampliar la nostra campanya a Menorca i Formentera per arribar així a més ciutadans". El president d'Ecopilas ha exposat que l'esport "és un mitjà extraordinari per desenvolupar la nostra tasca de foment d'hàbits per protegir el medi ambient".

A la Challenge Mallorca es durà a terme la campanya 'Gest pel reciclatge', al pòdium de cada meta, on el ciclista guanyador dipositarà unes piles utilitzades a un recopilador per col·laborar en la difusió del reciclatge d'aquest tipus de residus.

El 2020, a les Balears es van reciclar 82.277 quilos de piles, un 1,5% més que el 2019. Des que el 2008 Ecopilas començàs a instal·lar contenidors, s'ha ampliat la xarxa fins als 1.982 a tot l'Arxipèlag.

stats