Societat 22/11/2020

Medi Ambient del Consell de Mallorca disposarà d'11,2 milions d'euros de pressupost el 2021

El departament d'Aurora Ribot prioritzarà les polítiques per a la reducció de residus i l'ampliació de les rutes senderistes i els refugis

Ara Balears
1 min
Una de les polítiques que el departament de Medi Ambient del Consell prioritzarà seran els plans de prevenció de residus.

PalmaEl departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca disposarà d'un pressupost d'11,2 milions d'euros per a l'any 2021. L'àrea dirigida per Aurora Ribot prioritzarà "la reducció de residus, l'impuls a les rutes senderistes i els refugis", ha destacat la institució insular en un comunicat.

Ribot valora les xifres molt positivament i destaca que "aquests pressupostos permeten al departament continuar apostant per l'economia circular i la sostenibilitat en la gestió de residus", com també "oferir a la ciutadania una manera sostenible de gaudir de la natura a través de les rutes del Consell i la xarxa de refugi".

En concret, el departament destinarà 92.000 euros a donar suport als ajuntaments amb l'assessorament tècnic, la redacció dels seus plans de prevenció de residus i la implantació de la recollida d'orgànica. D'altra banda, es preveu invertir 150.000 euros amb una subvenció per envasos reutilitzables i un estudi per la implantació de sistemes de dipòsit, devolució i retorn d'envasos a Mallorca.

D'altra banda, es destinaran 717.000 euros a reparar i obrir trams de la Ruta de Pedra en Sec, concretament, a començar la recuperació del camí de Cala Murta al far de Formentor, un tram d'Estellencs i el tram de Son Fortuny, al municipi d'Andratx. Pel que fa als nous refugis per a senderistes, el de Galatzó tindrà una dotació de 140.000 euros per les instal·lacions i mobiliari i es destinaran 130.000 euros a la redacció del projecte del nou refugi de Raixa.

stats