Societat 14/12/2020

Martí March demana "prudència" a les famílies durant Nadal per protegir l'escola del covid-19

El conseller d'Educació ha valorat "molt positivament" l'inici de curs en la conferència sectorial amb la ministra Isabel Celaá

Ara Balears
1 min
Martí March durant la conferència sectorial d'Educació.

PalmaEl conseller d'Educació, Martí March, ha demanat aquest dilluns "prudència" a les famílies en les setmanes vinents i durant Nadal per evitar que el coronavirus s'escampi als centres educatius. Davant l'augment de casos de covid-19 a Mallorca i Menorca, March ha demanat que "s'extremin les mesures durant les festes perquè la tornada a l'escola després de Nadal no plantegi problemes".

En aquesta línia, ha apel·lat a la responsabilitat de les institucions, entitats esportives, culturals i juvenils per aturar l'expansió del virus. Tot i que ara per ara a les escoles i instituts la transmissió encara és baixa, "ens preocupa la manca de coherència entre les normes de l'escola i de fora de l'escola", ha defensat el conseller.

March ha llançat aquest missatge després de la conferència sectorial amb la ministra Isabel Celaá i la resta de comunitats autònomes, en què han valorat l'inici de curs en pandèmia. Segons ha assenyalat la Conselleria en un comunicat, malgrat les discrepàncies, les comunitats han fet una valoració global positiva dels primers mesos de curs. "És molt important, perquè es dona un missatge positiu a la societat que l'escola funciona i que hem de valorar cada vegada més la feina de docents i de l'alumnat", ha precisat.

En la reunió també s'ha abordat la nova llei educativa. En aquest sentit, March ha destacat que les Balears treballen amb una "filosofia molt similar" a la nova normativa estatal. Ha remarcat que ara "s'haurà de gestionar el 50% del currículum" i això comportarà canvis en aspectes com, per exemple, el procés de selecció de l'equip directiu, l'accés a la funció pública docent i l'educació 0-3.

stats