Societat 28/08/2020

Martí March: "No som partidari de la via penal, però s'ha de convèncer els pares que l'escola és obligatòria"

El conseller ha remarcat que els centres educatius seran uns dels ambients més segurs de la societat

E. N.
2 min
L'educació a Espanya és obligatòria a partir dels 6 anys.

PalmaL'inici de curs s'apropa encara amb fronts oberts. Un és què es farà en el cas de les famílies que no volen dur els fills a l'escola per por del contagi. El conseller d'Educació, Martí March, s'ha pronunciat aquest divendres respecte d'aquesta qüestió i ha afirmat que "s'ha de transmetre la idea que l'escola és obligatòria". "No som partidari de la via penal, però s'ha de convèncer els pares que [l'escola] és obligatòria", ha afegit, i ha remarcat que un dels principals problemes dels nins durant el confinament ha estat la manca de socialització "i l'educació és això".

El conseller ha afirmat que "hi haurà brots", però ha insistit que els centres educatius seran dels llocs "amb més protocols de seguretat" i que l'escola "és un dret". D'altra banda, la Federació de Pares i Mares (FAPA) ja ha advertit que hi ha famílies que es troben en aquesta posició i demanen normativa sobre aquest tema. “Hi ha molta por del contagi. Veim com ens restringim cada pic més a escala social, però encara podem tenir més de 20 infants en una aula”, afirmava a l'ARA Balears el president de l’entitat, Alberto Lobo.

Per part seva, la ministra d'Educació, Isabel Celaá, preguntada sobre les conseqüències de l'absentisme per a aquells pares i mares que es neguin a dur els fills a l'escola per por del covid-19, va explicar aquest dimecres que el govern espanyol ha demanat un informe jurídic que es transferirà a les comunitats autònomes. Va insistir en el fet que l'educació és un dret fonamental dels alumnes, no dels pares, i que per aquest motiu els hi han de dur.

Cal recordar que l'escola a Espanya és obligatòria a partir de 6 anys. A les Balears, l'inici del nou curs serà, com és habitual, el 10 de setembre i en l'escenari B a les Balears, que comporta classes presencials fins a 1r de l'ESO i amb l'opció a semipresencialitat a partir de 2n d'ESO si no es pot garantir l'1,5 metres de distància i una ràtio del voltant dels vint alumnes. La mascareta serà obligatòria a partir de 6 anys i l'inici de curs serà escalonat, de manera que no coincideixin més de 150 alumnes en un dia.

stats