Societat 07/01/2021

Martí March: "Gener i febrer seran mesos difícils, serà un retorn a les aules complicat, però hem de començar"

El conseller d'Educació ha recalcat que l'escola és un espai segur i que la majoria de contagis "venen de fora"

Ara Balears
1 min
El conseller d'Educació, Martí March. / ISAAC BUJ

PalmaEl conseller d'Educació, Martí March, ha assegurat aquest dijous que els pròxims dos mesos seran "difícils": "Serà un retorn a les aules complicat, però hem de començar. S'ha demostrat que la no presencialitat va ser molt negativa". El conseller, que ha fet aquestes declaracions al programa Al Dia d'IB3 Ràdio, ha tornat a assenyalar que l'escola ha demostrat que és un "espai segur" i que la majoria de contagis "venen de fora".

March ha subratllat que durant el que queda de curs es prendran decisions en funció de les ràtios, les distàncies i les ventilacions. "Si la situació sanitària ho permet, incrementarem la presencialitat a les aules", ha dit el conseller. En aquest sentit, ha agraït la tasca de tots els professionals per fer possible el retorn a les aules: "Els docents i l'alumnat han actuat de manera exemplar. A més, s'ha de valorar la feina que ha fet el servei d'Educovid".

El conseller ha assegurat que les classes s'iniciaran de nou aquest divendres "sí o sí", tot i que ha assenyalat que hi ha centres que començaran el pròxim dilluns "en fer ús dels dies de lliure disposició". El conseller ha afegit que s'ha d'actuar amb "molta prudència" i amb la "màxima rapidesa" quan es detecta un cas.

Per altra banda, March també ha parlat de l'assalt al Capitoli per part de milers de seguidors de Donald Trump. Sobre aquesta qüestió, el conseller ha manifestat que l'intent del president dels Estats Units de "deslegitimar uns resultats demostra que en democràcia no es pot jugar amb foc. És un toc d'atenció", ha sentenciat.

stats