Societat 18/05/2021

Martí March defensa la gestió amb les beques de menjador: "Les hem multiplicat per set des de 2015"

Malgrat l'increment de la partida durant la pandèmia, la FAPA critica que no s'hagi gastat tot el pressupost

ARA Balears
2 min
Un infant al menjador escolar.

El conseller d'Educació i Formació Professional, Martí March, ha defensat aquest dimarts al parlament la gestió de les beques de menjador: "S'ha fet un esforç especial per arribar al màxim de famílies possibles", ha dit el conseller. De fet, ha remarcat que, des de 2015 fins a enguany, s'han multiplicat per set tant el pressupost com el nombre de beneficiaris.

En concret, els ajuts per al menjador del curs 2014-2015 tenien una dotació de 900.000 euros i es va arribar a 1.433 d'alumnes de la pública (no s'hi incloïa la concertada). Aquest curs han tingut una dotació de set milions d'euros, i s'ha arribat a 7.539 infants i adolescents de la pública, la concertada i l'escoleta 0-3. L'increment més important ha estat per enguany –3,5 milions més– per donar resposta a la crisi generada pel covid-19.

March ha defensat que l'increment de pressupost ha permès, per primera vegada, que totes les famílies amb els requisits per accedir als ajuts de menjador els hagin rebut i la majoria d'usuaris han rebut la màxima aportació possible.

Així i tot, del total de set milions s'han atorgat finalment cinc milions. En una primera convocatòria s'atorgaren cinc milions, i en la segona –per famílies afectades per la pandèmia–, dos.

Aquest fet va ser criticat per la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (FAPA). Defensen que aquesta situació es dona perquè els requisits "són més restrictius que en la convocatòria ordinària i han deixat fora moltes famílies". Aquests requisits són estar a l'atur, rebre un ERTO o algun ajut equivalent, o no percebre, com a unitat familiar, una quantitat superior al salari mínim interprofessional.

Educació també recalca que aquest curs s'ha indemnitzat les empreses que s'encarreguen del menjador amb 600.000 euros per garantir que les escoles poden continuar donant aquest servei. També s'ha invertit 1,2 milions d'euros per incrementar el nombre de monitors, davant la davallada del nombre de comensals.

stats