La 'TED speaker' Marta Peirano ofereix avui una conferència sobre la vigilància a les xarxes socials

Amb el títol "Ètica i Big Data", la conferència de la periodista aprofundirà en les qüestions d'ètica i llibertat individual a la xarxa

L'auditori del Parc Bit acollirà avui capvespre, a les 18 h, una conferència de la periodista i 'Ted speaker' Marta Peirano amb el títol "Ètica i Big Data. De l'oportunitat de negoci als drets de la ciutadania".

Es tracta d'un esdeveniment organitzat per la Fundació Bit i està dirigit a totes les persones interessades en els usos i els límits de les Big Data, les opcions d'utilització de dades i les repercussions en l’anonimat, la privacitat i la seguretat que poden tenir.
 

Després de la intervenció de Marta Peirano, es faran tres comunicacions de professionals que utilitzen Big Data o dades massives en diversos àmbits i per a finalitats diferents. La primera serà a càrrec de Mar Muñoz, CEO a IT Travel Services, que explicarà com des de la seva empresa s'inverteix en l'explotació de dades i com això ajuda a incrementar les vendes i a millorar els processos de negoci. Després, Marcel Ruiz, analytic developer a la Fundació Wikimedia, explicarà què són les dades de seguiment, quin valor tenen i quins perills comporten.

També exposarà alguns mètodes per guardar aquestes dades sense que suposin una amenaça per a la privacitat dels usuaris.

EDICIÓ PAPER 13/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF