Societat 29/09/2021

Maria de la Salut tindrà un centre de 0 a 3 anys amb 37 places

Educació i l'Ajuntament han signat un conveni per crear l'escoleta

ARA Balears
1 min
El batle de Maria de la Salut, Bernat Quetglas, i el conseller d'Educació, Martí March.

PalmaMaria de la Salut disposarà d’una escoleta de 0 a 3 anys amb 37 places que completarà l’oferta formativa del municipi. Així ho ha explicat la Conselleria d'Educació, que ha signat un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament per millorar l’oferta de places públiques de primer cicle d’Educació Infantil i les condicions educatives de la primera infància.

Amb això, el Consistori opta als ajuts per a la creació i consolidació de places públiques de 0 a 3 anys del Govern i els fons europeus Next Generation. En aquest cas, l’ajut serà d’un total de 333.000 euros i permetrà crear 37 places noves. A Mallorca hi ha un total de 25 ajuntaments que s’acolliran a aquesta convocatòria; a Eivissa, 4, i a Formentera, 1.

Cal recordar que aquestes places públiques les creen els ajuntaments amb el suport del Govern a través d'una convocatòria que destina fins a 9.000 euros a cada plaça de nova creació. Així, en el període 2021-2024, es crearan a les Balears un total de 1.749 places públiques de 0 a 3 anys a partir de la construcció de 28 centres nous i l’ampliació de 10 centres existents i es preveu una inversió total de 14.394.762,95 euros.

Aquesta, segons expliquen en el comunicat, és una inversió històrica que respon a l’objectiu del Govern d’aconseguir que les Balears se situïn en la mitjana estatal d’oferta de places d’educació de primer cicle d’Educació Infantil, que es troba al voltant del 37,5% de places en relació amb el total de població d'aquesta edat. Amb les places de nova creació i les de reconversió previstes, les Balears se situaran per damunt de la mitjana estatal el 2024, ja que es preveu arribar al 44%.

stats