MAP Teatre acomiada el curs amb la projecció dels curtmetratges dels seus alumnes

El cineasta Agustí Villaronga ha estat present a la gala de clausura, on ha pogut gaudir de les interpretacions dels estudiants de peces clàssiques de Shakespeare, Sòfocles, Aristòfanes i Fernando de Rojas

El  MAP  Teatre ha celebrat aquest dimecres una gala de clausura per  acomiadar  el curs 2019/20. En l'acte hi ha estat present el cineasta guanyador del Goya a millor director per Pa Negre, Agustí  Villaronga , que ha pogut contemplar els curtmetratges elaborats pels alumnes a partir del treball d'estudi i interpretació de peces teatrals clàssiques de Shakespeare, Sòfocles, Aristòfanes i Fernando de  Rojas , entre d'altres. L'element comú a tots els curtmetratges ha estat una frase extreta d'un d'aquests clàssics universals que cada grup ha hagut d'integrar al guió audiovisual.

La consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, també ha assistit a la gala de clausura de  MAP  Teatre ,  un programa pilot  d'innovació cultural i educativa del Govern dirigit als alumnes de secundària. Aquest projecte promou l'adquisició dels elements bàsics de l'aspecte artístic de la cultura i, especialment, la transversalitat inherent en les arts escèniques i visuals per acostar l'alumnat al món de la cultura i de l'art.

També hi han estat presents la delegada de la Presidència per a la Cultura, Catalina  Solivellas , impulsora del projecte des de la seva àrea, i la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández.

L'acte ha tingut lloc al teatre  Xesc   Forteza  amb l'assistència d'alumnes dels deu centres participants i els especialistes en arts escèniques que han impartit els cursos. A la gala, Agustí  Villaronga  ha interactuat amb les  Hermanas   Picahueso  en un espectacle creat per la companyia per a l'ocasió combinant elements teatrals i audiovisuals.

La consellera de Cultura, Pilar Costa, ha destacat el paper del teatre com a "eina poderosa, no només lúdica sinó també social" gràcies al fet que els clàssics contenen "missatges universals que continuen vigents, oberts al joc i a la reinterpretació contemporània". Costa ha destacat que, a través de  MAP  Teatre, "els alumnes, des del llenguatge teatral i audiovisual, han pogut aprendre que Hamlet ajuda a entendre les relacions amb els pares, que Antígona parla del respecte familiar i que Lisístrata està explicant per què és necessari defensar la igualtat i el paper de les dones". Ha celebrat, a més, el paper de  MAP  Teatre per ensenyar als alumnes "a treballar en equip, gestionar les emocions, analitzar els textos clàssics i també donar-los l'oportunitat de crear".EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF