Societat 18/06/2019

La manifestació de l'Orgull LGTBI reivindicarà la memòria històrica del col·lectiu

Les reivindicacions se centraran en els drets de la gent gran del col·lectiu

Ara Balears/ A. T.
2 min
L'Orgull LGTBI a Palma

Palma'Gent gran sense armaris: història, lluita i memòria' serà el lema de la manifestació de l'Orgull LGTBI d'enguany a Palma. L'associació Ben Amics ha convocat la mobilització, la qual commemorarà el 25è aniversari de l'entitat i els 50 anys de la batalla d'Stonewall. L'esdeveniment també se centrarà en els drets de la gent gran del col·lectiu.

La concentració està convocada per al proper divendres 28 de juny a les 19 h a l'esplanada d'Es Baluard. La marxa passarà pel passeig de Mallorca, l'avinguda de Jaume III, la plaça de Joan Carles I, el passeig del Born, la plaça de la Reina, el carrer del Conqueridor i el carrer del Palau Reial i finalitzarà a la plaça de Cort. En aquest darrer indret es farà la revetla, a partir de les 20.30 h.

La manifestació de l'Orgull LGTBI reivindicarà la memòria històrica del col·lectiu

L'eix central d'aquesta edició és la visibilització de les dificultats que pateix la gent gran del col·lectiu LGTBI. Victor Robles, president de Ben Amics, alerta dels "problemes que pateixen aquestes persones per socialitzar-se" i del tabú entorn de la seva sexualitat. Encara que darrerament s'hagin vist residències per a gent gran del col·lectiu, Robles nega que "aquesta sigui la solució" i aposta per treballar des d'altres sectors.

Durant la revetla, Ben Amics entregarà els premis Siurell Rosa i Dimoni Rosa. Entre els nominats a Dimoni Rosa, destaca Jorge Campos, líder de Vox a les Balears, per "la seva trajectòria d'atacs al col·lectiu", apunta Robles. El president de Ben Amics recorda que, malgrat que ara aquesta formació tingui representació política, les seves idees "ja estaven presents gràcies a altres partits".

La manifestació de l'Orgull LGTBI reivindicarà la memòria històrica del col·lectiu
stats